Κρεμμύδι

Κρεμμύδι

Tα κρεμμύδια είναι μονοετή φυτά, αλλά καλλιεργούνται ως διετή. Ευδοκιμούν παντού, τόσο στα θερμά όσο και στα ψυχρά μέρη. Προτιμούν εδάφη μέσης συστάσεως, όχι πολύ αμμουδερά, με χώμα ελαφρύ και καλοδουλεμένο, πλούσιο σε οργανικές ουσίες και χωρίς ιδιαίτερη υγρασία. 

Η καλλιέργεια του κρεμμυδού, με σπόρο ή κοκκάρι, γίνεται τον Φεβρουάριο-Μάρτιο, για ξερά κρεμμύδια που συγκομίζονται τον Ιούνιο-Ιούλιο, όταν τα φύλλα κιτρινίσουν εντελώς και αρχίσουν να ξεραίνονται.  Αν θέλετε να παράγετε χλωρά κρεμμύδια, θα πρέπει να φυτέψετε τον Οκτώβριο-Νοέμβριο για να είναι έτοιμα την επόμενη άνοιξη.

Στο θέμα της αμειψισποράς, τα κρεμμύδια ακολουθούν επιτυχώς τα σπανάκια, τα κουκιά, τα μπιζέλια κλπ. και μπορούν να επανέλθουν στη θέση τους μετά από 3-4 χρόνια.

  • Για την καλλιέργεια απαιτούνται 600 - 900 gr. / στρέμμα (1 gr. = 350 σπόροι)

Εξειδίκευση Αναζήτησης