Ανάλογα με το είδος και την ποικιλία, το γκαζόν μας είναι έτοιμο για το πρώτο κούρεμα όταν το χρώμα του γίνει πραγματικά πράσινο και το μήκος του ξεπεράσει τα 40-60mm. Την άνοιξη το γκαζόν μας συνήθως αναπτύσσεται πιο γρήγορα, γι αυτό θα πρέπει να το κουρεύουμε μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Στα μέσα του καλοκαιριού, η ανάπτυξή του γίνεται πιο αργή, ενώ μετά το καλοκαίρι, ο ρυθμός ανάπτυξης αυξάνεται ξανά, για να μειωθεί το φθινόπωρο και να διακοπεί εντελώς κατά την άφιξη του πρώτου παγετού.
Θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι κατά το κούρεμα του γκαζόν απομακρύνονται θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και την αντοχή του στα ζιζάνια. Έτσι, τις πρώτες φορές που κουρεύουμε το γκαζόν μας, εκεί γύρω στην άνοιξη, ας επιλέξουμε λίγο μεγαλύτερο ύψος κουρέματος από το κανονικό, καθώς αυτό θα βοηθήσει περισσότερο στην ανάπτυξή του.
Tips
Comments: 0
Leave a comment
Your Name:Your Comment: Note: HTML is not translated!
Enter the code in the box below: